OG-logo-nieuw

De Grote Cholesterol Leugen Ontmaskerd

Van: Robert Jan Hendriks

Onderwerp: de grote cholesterol leugen
sidebarRJ

Er wordt bijna niet zo veel geschreven en gepraat als over cholesterol. Het zou verantwoordelijk zijn voor nagenoeg alle gevallen van hart- en vaatziekten.

Daarom zou je hele groepen voedingsmiddelen, zoals eieren en verzadigde vetten, niet meer moeten eten. Jarenlang hebben we allemaal cholesterolverlagende medicijnen geslikt, en de vervelende bijwerkingen voor lief genomen.

Jarenlang hebben we de beurs gespekt van alle fabrikanten van medicijnen.

Het idee dat cholesterol slecht is voor je gezondheid, stamt uit de jaren zeventig. Toen werd aangetoond dat een hoog LDL-Cholesterol het risico op het krijgen van hart- en vaatziektes fors zou verhogen. Pikant detail is het feit dat deze onderzoeken uitgevoerd werden door de farmaceutische fabrikanten van de medicijnen die dit probleem op moeten lossen:

De Statines.

Een typisch geval van: “…wij van WC-eend…”

De slager die het eigen vlees keurt!

We zijn allemaal grootgebracht met het idee dat je cholesterol zo laag mogelijk zou moeten zijn, anders…hel en verdoemenis!

De waarheid blijkt iets anders te zijn…

Uit verschillende onderzoeken is eigenlijk het tegenovergestelde gebleken. Cholesterol is helemaal niet zo slecht voor je lijf, en zeker niet in de hoeveelheden die de medische industrie hanteert als zijnde ‘gevaarlijk’.

De conclusies waren als volgt:

  • Mensen die een hoger cholesterolgehalte hebben dan de ‘norm’, leven in veel gevallen langer.
  • Mensen die last hebben van hart- en/of vaatziektes, hebben in veel gevallen een laag cholesterolgehalte.
  • Statines, cholesterolverlagende medicijnen, zorgen niet voor een vermindering van het aantal mensen met hartproblemen.

En, als klap op de vuurpijl, kan ik je verklappen dat dit niets nieuws is. Al sinds een jaar of tien zijn deze feiten bekend, en toch worden er nog steeds statines voorgeschreven.

Wat? Dat is volledig tegenovergesteld aan wat mij altijd geadviseerd is!

Rijst bij mij direct de vraag: Wordt de waarheid door de farmaceutische industrie achtergehouden in verband met de inkomsten die daarna onvermijdelijk weg zullen vallen?

Als je weet dat er jaarlijks ongeveer 22 miljard euro (22.000.000.000 euro!) besteed wordt aan statines, kan ik me, vanuit hun oogpunt, voorstellen dat ze stiekem hun mond houden.

Statine, het cholesterolverlagend medicijn

In de jaren ’80 werd door een Japanse chemicus een medicijn ontwikkeld om cholesterol te verlagen. Hij slaagde hierin, maar het medicijn werd afgekeurd vanwege de vele ernstige bijwerkingen.

Maar de onderzoeken gingen verder, en richtten zich vooral op het beperken van de bijwerkingen.

Op het beperken van de bijkomende schade. 15 jaar later werd het medicijn alsnog goedgekeurd, maar de lijst met bijwerkingen was nog steeds heel erg lang. Tot op de dag van vandaag slikken wij deze medicijnen, en hebben we ook last van al die bijwerkingen.

Gezien de nieuwe resultaten met betrekking tot cholesterol, kunnen we stellen dat de hele wereld voor niets statines heeft geslikt, dat dit uiteindelijk niets bijgedragen heeft aan het probleem, en dat de gezondheid van de gebruikers er eigenlijk alleen maar op achteruitgegaan is, met name door de bijwerkingen.

Cholesterol is belangrijk voor je lijf!

Cholesterol heeft verschillende belangrijke functies in je lichaam, en te weinig cholesterol zal er voor zorgen dat deze functies niet, of nauwelijks, uitgevoerd kunnen worden.

Een van die vele functies is het repareren en onderhouden van de aderen.

Door allerlei kleine ontstekingen in het lichaam, in combinatie met alle giftige stoffen die we via onze voeding binnenkrijgen, ontstaan er kleine scheurtjes aan de binnenzijde van onze bloedvaten.

Het lichaam reageert hierop door plotseling heel veel cholesterol aan te maken. Met dit cholesterol worden de scheurtjes als het ware dichtgesmeerd.

Het cholesterol beschermt hiermee je aderen om erger te voorkomen. Hart- en vaatziektes bijvoorbeeld.

Als er veel scheurtjes in je aderen zitten, of als de scheurtjes steeds weer terugkomen, wordt er steeds weer gerepareerd tot het moment dat het niet meer mogelijk is. Je kunt je voorstellen dat de binnenzijde van de aderen hierdoor dicht gaan slibben.

Hier komt waarschijnlijk ook de ‘vergissing’ vandaan, dat de aderen door het cholesterol dicht gaan slibben. Maar het tegenovergestelde is waar: Het cholesterol probeert juist je leven te redden.

Maar omdat je cholesterol, volgens de arts, te hoog is, krijg je statines voorgeschreven. Deze medicijnen zullen het cholesterol verlagen door de productie er van deels te blokkeren.

Laat ik dit even uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel, je huis staat in brand, en je belt de brandweer. Deze is snel ter plekke, met groot materieel. De schuur en de garage kunnen gered worden, maar het woonhuis is helemaal met de grond gelijk gemaakt.

Jouw eerste reactie is de brandweer de schuld geven van de brand. Je onderneemt actie door de volgende dag, in de brandweerkazerne, de brandweerwagens te saboteren, zodat ze dit een volgende keer niet weer kunnen doen.

Met andere woorden: De cholesterol (de brandweer) probeert alles te redden wat er te redden valt, maar de statines (de sabotage van de brandweerwagens) zorgen er voor dat dit niet meer mogelijk is.

Waarom wordt de cholesterol leugen dan in stand gehouden?

Hier kunnen we alleen maar naar raden. De laatste jaren worden er wel steeds meer vraagtekens gezet bij het oude cholesterolverhaal uit de jaren zeventig, maar toch worden er nog steeds hardnekkig statines voorgeschreven.

Heeft dit te maken met bonussen voor de artsen? Met een commercieel belang van de fabrikanten?

De waarheid zullen we waarschijnlijk nooit weten.

En nu?

Waarschijnlijk heb je nu de neiging om jouw medicijnen direct door het toilet te spoelen. Doe dat niet, maar overleg met je behandelend arts, of eventueel met een andere arts.

Stel concrete vragen over de waarheid achter cholesterol, en wie weet…krijg je wel een eerlijk antwoord!

Tot slot: doe het niet alleen!

Cholesterol op een natuurlijke wijze verlagen hoeft niet moeilijk te zijn. Maar het is wel een uitdaging om de juiste stappen consistent te doen. Want er zijn natuurlijk tientallen manieren om je cholesterol te verlagen.

Waar ga jij de focus opleggen?

En hoe voorkom je dat je niet terugvalt?

De beste tip is om het niet alleen te doen en met geleidelijke effectieve stappen wel je gezondheidsdoelen te behalen.

Hoog cholesterol verlagen en een hoger gezondheidsniveau is een reis en zeker niet een eindbestemming. Door te focussen op de 80/20 regel kun je binnen 4 weken al je cholesterol naar de veilige waarden verlagen.

Dit is allemaal heel goed te doen en mijn eigen methode heb ik dan ook gebaseerd op mijn eigen ervaring, de ervaring van Joris en inmiddels duizenden cursisten sinds ik het programma op de markt heb gebracht (2010).

Klik hier om je cholesterol te verlagen >>

 

RJ2016

 


Bronnen:

1. http://www.cdc.gov/healthyyouth/obesity/facts.htm

2. http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/low-fat/

3. http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/fats-and-cholesterol/

4. http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-fats/

5. http://www.spacedoc.com/statin_drugs

6. http://abcnews.go.com/Health/HeartHealth/cholesterol-busting-statins-study-raises-concerns/story?id=11037926

7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21551398

8. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21247357

9. http://www.jbc.org/content/278/44/42936.long